bröllopsmässa

Imorse ringde klockan på 06.00. Pigg och alert knatade jag iväg till salongen för att hjälpa till att förbereda inför bröllopsmässan som äger rum vid Haganäs idag. Det var många modeller som skulle fixas (håruppsättningar) både brudar och tärnor. Jag fick göra en uppsättning på en tjej som skulle vara konferencier. Frisyren skulle vara klassisk och inte överglänsa brudarnas uppsättningar. Jag valde att jobba utifrån en klassisk svinrygg. Det var lite svårt att få den fyllig för hennes hår var inte så tjockt, men jag tycker ändå att resultatet blev bra! Man får jobba med det man har ;) Hjälpte även till med att fixa håret på chefens två smådöttrar. Väldigt söta blev dom, båda med vågigt hår!
Det känns roligt att kunna hjälpa till på salongen, och det verkar som att dom uppskattade det väldigt mycket :)

Suddiga kamerabilder, men såhär blev resultatet:

hairdo

En uppsättning som jag knåpade ihop idag i skolan. Blev riktigt nöjd med den faktiskt! :)
Nu ska jag och mamma till kupolen en vända, jag ska kika efter en klocka eftersom min fina försvann i flytten ;/ Jag förstår inte vart den har gömt sig.. den kommer väl säkert fram när jag köpt mig en ny, haha. Det slår aldrig fel ;}

Hemska Söndag

Kom hem från en riktigt rolig partylördag, fick sova i någon timme sen mådde jag pyton. Trodde först att det var på grund av alkoholen, men när det fortsatte hela natten och förmiddagen lång så förstog jag att det var mer än bara fyllesjuka. Så nu har jag kämpat mig igenom tre förkylningar och en magsjuka på väldigt kort tid. Efter denna period av sjukdom så borde jag vara frisk i ett år framöver tycker jag! Jag är så galet svag i kroppen just nu, orkar ingenting & har värk i varje muskel! Har inte ätit något mer än lite fil igår och idag. Men nu känns det bättre så jag ska alldeles strax käka den första middagen sedan i förrgår! Resterande tiden av kvällen kommer spenderas framför tv:n, sen ska jag försöka plugga lite. Hoppas ni slipper magsjuka säger jag bara! :}

Luuurdag

Ikväll blir det utgång med mina brudar! Det kommer bli grymt (som alltid) och ikväll ska det firas lite extra eftersom jag har fått praktikplats :} Hoppas ni får en lika bra kväll som jag!


New in

Oh. vilken underbaring! :) Har länge kikat på en skinnjacka med foder så man slipper frysa ihjäl när man går ut. Hittade denna för otroliga 112:- Som hittat! :)

YEEEEES!

Jag är så glad just nu! Ääääntligen har jag hittat en praktikplats. Jag har frågat på 11 salonger & fått nej, men på den 12:e sa dom jaa :D Så på fredag börjar jag! Så nu vill jag gärna ha hårmodeller :) Det känns så jävla skönt att det slutligen har löst sig. Det kanske finns hopp ändå trots allt! Hade jag inte hittat någon salong att vara på så skulle jag fått lov att stå i skolan och jobba, och det känns inte så inspirerande! Ateljé Liva i Borlänge kommer jag att vara på framöver alla fredagar :)

en såndär med snabel!

haha.. pappa kollar på nåt djurprogram om elefanter på tv och säger:
"Tänk om det fanns sånadär här! När man är ute och springer i Mellsta och så HOPPSAN kommer en sån gåendes där med sin snabel"


Nosis

Fick bara lov. Hur söt? :)
Voffsen ligger mest och sover hela dagarna (typ som mig?) haha.. nejdå! Men just nu skulle det inte sitta fel med mycket varmare grader utomhus. Det tycker nog Ronja också! Hon älskar att bada och titta på fiskarna i vattnet på sommaren. Det känns som att man har fått nog av denna halka som är ute nu! Det går ju inte ens att gå ut och gå normalt utan att behöva se ut som en stel pinne för varje steg man tar. Urs och fy!

Puss på nosen ♥

förkylning

Dag 3 i förkylningen nudå. Att det aldrig ger sig! urs.. så himla tråkigt. Det enda jag gör är sover och vilar, äter och dricker i princip. Kroppen är så sjukt orkeslös så jag tar mig inte för någonting! Imorgon ska jag iallafall pallra mig till skolan halva dagen, för nu vill jag inte missa mer! Är så sjukt rastlös så jag tog fram kameran och lekte lite!


designpilleri

Tog mig själv i kragen och fixade till en snabb design till min företagsblogg! Bättre sent än aldrig va ;} Förkyld som jag är så sitter jag nu med rinnande snuva och rinnande svett (yes, väldigt fresh!), så jag får göra finliret en annan dag. Nu: TV och försöka bli tröttis. Hoppas på att jag blir bättre i förkylningen imorgon!


Om jag hade pengar..

..Så skulle jag köpa en ghd plattång och en volumaster. Bästa verktygen till håret! Ganska mycket pengar för lite verktyg kan man tycka, men priset avgör vad du får för något. Dyrare - bra kvalité på grejerna! :)


Lilla Elvira

Igår var vi hundvakt åt lilla Elvira. En busig liten tös med mycket energi! :) Kändes ovant att gå ut och gå med henne när hon är så liten jämfört med Ronja. Men såå söt! Gulligt att hennes ena öra ligger ner. (andra bilden) hihi :)


spelkväll

Igår umgicks jag med mina bruds ♥ och det blev självklart ut på äventyr! Spelkväll som artade sig till fest, och några öl på det. Vi hade jättekul (som alltid) Det blev en grym kväll :) Men idag är det mindre kul.. jag har blivit förkyld, igen!! Tredje gången gillt nu. Men det som känns tråkigast är ju att jag inte kommer kunna träna förrän jag är frisk. Jag som precis kommit igång med träningen ;( men men.. jag ska försöka kurera mig så gott jag kan. Idag fyller mamma år också, och hon fick bordslöpare av mig i present som hon tack & lov tyckte var jättefina! Nu ska jag sega mig resten av dagen och försöka ladda upp inför en till skolvecka.


fredagsmyys

En tröttnos ↓ 


work work!

Fredagkväll, istället för att vara ute och festa och dricka alkohol så har jag varit ut på en rask promenix, och nu har jag dragit på mig de bästa träningsbrallorna. Dags för lite styrketräning! Här ska byggas muskler :} (och ja, det är skapligt ovanligt av mig att träna & vara hälsosam istället för att knäppa en öl med kompisarna) Duktig Rebecka!


Lite nytt

Var på stan med mamma en sväng, gick på banken och tog ut mina sparade pengar som pappa ska ha, så nu är jag inte skyldig honom några pengar, känns bra. Det värsta jag vet är att vara skyldig någon pengar! Sprang in på Lindex och fick med mig fina underkläder hem, sen en duschkräm och bodylotion från The Body Shop. Älskar deras dofter, helt underbara! ♥ Det var rea på det också! Synd att den doften jag egentligen ville ha inte fanns, men papaya luktar göttans den med! :}




training

Nu ska jag åka till gymmet! Nu ska jag bli fit! ;) man kan ju alltid försöka att komma i form till beach 2011 eller vad säger ni?


frisör all day long

Heldag på frisör idag! Rullade permanent på tid (en av alla moment som kommer att vara med på delprovet som jag ska göra i vår) sen gjorde jag en långhårsuppsättning, en klassisk svinrygg, fast med mina egna ideér :)
Fråga mig inte vad dom har gjort med den stackars dockan.. misslyckad brun utan sol ?
Börjar bli lite smått nervös och stressad över delprovet som ska göras i vår. Måste fixa både det ena och det andra! Fixa modeller och köpa färg osv osv. Mycket att tänka på, och stor press har man på sig! Hualigen!

Och sen är min mobil-kamera inte den bästa, men såhär såg uppsättningen ut:



gym

Nu har man blåst sina pengar på att förlänga gymkortet. Välbehövligt, men tomt i kassan! Körde igång lite lugnt idag och ska försöka att träna åtminstonde två dagar i veckan (+ simma en dag i veckan) för jag har ett till träningskort utöver gymkortet :}

Dags för en välbehövlig dusch nu, sen ska jag göra mig själv en tjänst och försöka plugga bort så mycket hemuppgifter som möjligt så jag har det ur världen! Först upp företagande och sen religion!

frisörschampo vs affärschampo

Jag trodde länge & väl att det inte var någon större skillnad på schampo från frisörsalonger och från tillexempel ica. Jag hade svårt att förstå hur man verkligen vet att man betalar för något bättre om man köper från frisören, men tro mig, det är skillnad! Frisörschampon innehåller bättre råvaror och mindre vatten jämfört mot schampon från affären. Vill du ha ett friskt och starkt hår så lägg lite pengar på ett bra schampo och balsam istället. Oftast räcker frisörprodukter även längre än de billiga, just på grund av att de innehåller mindre vatten som späder ut.

Jag använder numera aldrig schampon från affären, utan köper alltid frisörschampo, och jag har till och med fått mamma att köpa bra produkter, och en rolig sak är att hon sa till mig att hon fyllde på de "vanliga" schampoflaskorna, alltså tömda flaskor från ica med frisörschampot, så jag har använt mig av det i några veckor nu, och märkte sen att mitt hår inte alls var som det brukar. Det kändes torrt och ostyrigt och blev fett i hårbotten efter bara en dag. Så jag frågade mamma igen om hon verkligen fyllde på flaskorna med frisörschampot, och det visade sig att hon tydligen inte hade gjort det.. där fick jag helt enkelt svar på varför mitt hår inte var som det brukade.

Så ett tips till er, skippa ICA & allt vad det innebär och hitta ett bra frisörschampo som passar just dig! Det är värt att lägga ut lite extra på i månaden, för det löner sig i längden :} Och tänk på att det kan ta ett tag innan man hittar rätt. Ge inte upp efter en vecka för att håret inte känns bra, det behövs lite tid!

nästa köp

Jag har nu setat och läst massa hit & dit om objektiv till min kamera, och har nu bestämt mig för att spara till ett nikkor 50mm 1,8! Ett fast objektiv som är väldigt prisvärt. Det enda negativa är att AF inte funkar till min kamera, men jag får helt enkelt köra manuellt :) Såå nu blir det att spara till denna goding.


leverans

Fick mina tänkta studentskor idag. Väldigt snabb leverans, positivt överraskad! Det tog 2 dagar sen låg dom innanför dörren, så ska det vara ju! :}
Väldigt snygga, väldigt vita och framför allt vääääldigt höga! Jisses! Blir att öva att gå i dom, haha! Om det mot förmodan inte skulle gå så gör dom sig säkert jättefint på hyllan också ;)
En nöjd rebecka iallafall!

Började jobba med företagsbloggen nyss, men kände att tålamodet inte räckte till, och tröttheten tog över. Jag lär fixa det en annan dag!

Justja, har kommit på lite nyårs"löften" också. Bättre sent än aldrig ju, och den här gången har jag satt upp mål som faktiskt går att hålla :)

• spara en summa pengar varje månad!
• Vara skonsam mot håret så det hinner växa och bli långt & fint till studenten!
Sen kan jag ju lägga till att börja träna mer och äta bättre, men det vet ju alla hur det nyårslöftet brukar gå..
;)


Bild från Grekland -07

brädåkning

Har precis kommit hem från skidbacken (eller ja, en timme sen ungefär.) Jag och mamma har varit & åkt hela dagen :) Det började med att vi fick stå i bilkö på väg dit, lite mindre kul.. Sen var det huuur mycket folk som helst, jag skojar inte, det måste ha varit besöksrekord alltså. Liftköerna var sjukt långa! Det var kanske inte den bästa dagen att välja, men alltid kul att åka lite :) Jag hade gärna skippat alla Ture turister, men sånt man får stå ut med. Jag kan ju inte rå för att Borlänge är så bra ;} haha.. 
Självklart så skulle jag göra bort mig lite också (hallå nån måste ju göra det?!) skulle åka sittliften upp, och då hamnar jag brevid en lill-kille som på något vänster lyckas fastna i mig med sina skidor!? så jag trillade ur liften lite snyggt o smidigt sådär ;) Ilsken som jag är så svor jag ett bra tag efteråt, liksom ge fan i mig? sköt er själva :) Det gick bättre efter det iallafall och nu sitter jag hemma helt slut i kroppen. Ska nog ta och dricka något varmt snart så jag får upp värmen!




a walk to remember

A walk to remember, hur fin film? Åhw. Typisk tjejfilm. Snyft och kärleksdravvel! Har du inte sett den så se den!! :}



lovely

Åh, när jag ser såna här bilder så vill jag bara ha sommar nu på direkten! Tänk att bara kunna gå ut i en t-shirt istället för att gå klädd i dunjacka och ändå frysa! Jeansshorts ♥ kan vara något av det snyggaste som finns på sommaren!


källa

ringar

Igår fick jag mina fotogrejer som jag beställde hem. Suveränt! :) Fick lov att testa fjärrutlösaren och den funkade finfint! Köpte ju även ett nytt close-up filter och det har jag nyss fotat lite med, riktigt nöjd måste jag säga! Mitt första filter som jag köpte går lite väl nära motiven så detta var perfekt!
Mina nya ringar (julklappar) fick bli offer för att fotas. Visst är de snygga? Love it ♥



afton

Spontan fest + utgång. Snabba ryck här kan jag lova! Ikväll blir det vindunken och trevligt folk :} Hoppas ni får en bra kväll!

hårkontroll

Ska nog bannemig testa hårkontroll för och se om det kan hjälpa att få håret bättre eller inte. Halvutbildad frisör som jag är så vet jag att piller o doningar inte ska hjälpa håret att växa fortare osv. Om du lever ett hälsosamt liv, det vill säga; mår bra fysiskt och psykiskt, sover bra och äter bra så är det enough.
Jag vet med mig själv att min kost inte är den bästa, jag får nog inte i mig tillräckligt med vitaminer om dagen, och därför är nog hårkontroll kanske ett bra alternativ just för att det innehåller vitaminer och mineraler som är bra för hår, hud & naglar.

Bra eller inte bra, det får helt enkelt visa sig! :)
Om inte annat så får jag erfarenhet om tillskottet och kan rådgiva mina blivande kunder / frågvisa människor.


Du hittar hårkontroll i hälsobutiker för dryga 100-lappen :)

Slutrea Nelly

70% på massor av varor hos Nelly just nu, det vill ni inte missa :}
Jag har själv klickat hem ett par finfina skooor!
Klicka här för att komma direkt till rean 


ny design

Pillade ihop en snabb design som får duga för tillfället! Jag har inte så mycket roliga bilder att jobba med i min dator, på grund av att min externa hårddisk kraschade i somras. Det var en dum Göteborgare som klantade sig och tappade ner den i golvet. En smäll skulle han ha! ;}
Hur som helst, det blev en ny header med dropdown-meny som jag länge velat haft. Jag är ganska nöjd med resultatet med tanke på den korta tid jag la ner! :)



projekt

Detta är vad jag sysslar med just nu.. ett gammalt fönster i trä som ska upp på väggen :} Det ser inte så smickrande ut på bilderna, men det blir grymt fint i mitt rum! Ska fixa upp en hylla också så småningom. Åh, det kommer bli så bra!


110103

Dagen blev inte som planerat, men sånt händer! Var tänkt att jag skulle åka bräda på dagen, men krångel hit & dit satte stopp för dom planerna. Istället har jag försökt fått lite ordning här hemma bland mina kläder, sen vart det en visit till kupolen. Köpte med mig en stickad kofta, en bh/bikini? + en stor bokstav i trä ♥
Hittade också en present som mamma ska få när hon fyller. Jag kan ju inte bara shoppa till mig själv, måste ju uträtta något ärende också ;}

Lite random bilder på mina fina saker som är nyinskaffade. Förvaringslåda i trä (sliten) och min mysiga filt!



fototillbehör

Beställde lite nytt till kameran idag, wihoo :) En fjärrutlösare så jag kan ta bilder utan att behöva hålla i kameran, sen ett close-up filter (+4) Jag har sen tidigare ett +10 filter som jag har använt lite grann, så ska bli kul att testa ett som inte går lika nära motivet!



bilder tagna från tvspelsweb

En nystart

Nytt år, nya möjligheter!
Jag tänker börja året med en nystart. Ut med det gamla, och in med det nya! Mitt arkiv är raderat så nu ska det fyllas på med nya inlägg :}

Jag tänker driva den här bloggen för min egen skull, för att minnas och att kunna se tillbaka på vad som har hänt i mitt liv. Livet är för kort för att kastas bort! 

Jag känner på mig att 2011 kommer bli ett bra år för mig, så time will tell! Mycket att se fram emot det kommande året, jag tar studenten till våren (panik?!) och jag flyttar även hemifrån till sommaren vilket jag längtar till!
Sen är jag helt säker på att massa underbara händelser kommer sätta sina spår i mitt liv!
Så nu kör vi!! ;D

RSS 2.0